Ajankohtaista

Oululaisen KIDE Systemsin koko osakekanta myytiin Topcon Groupille

Yhtiö on edennyt suunnitelmien mukaan ja perustajaosakkaat ovat tehneet hienoa kansainvälistymistä, jota he nyt jatkavat uuden globaalin omistajan kanssa, kertoo Nordic Optionin toimitusjohtaja Jaakko Lampela

Topcon Healthcare Solutions osti oululaisen vuonna 2015 perustetun KIDE Systemsin koko osakekannan. Topcon Healthcare Solutions on japanilaisen silmäkameravalmistaja Topcon Groupin amerikkalainen tytäryhtiö.

Nordic Option sijoitti vuoden 2017 alkupuolella Kiden kansainvälistymisen vauhdittamiseen. Yhtiö on edennyt suunnitelmien mukaan ja perustajaosakkaat ovat tehneet hienoa kansainvälistymistä, jota he nyt jatkavat uuden globaalin omistajan kanssa, kertoo Nordic Optionin toimitusjohtaja Jaakko Lampela

KIDE Systems valmistaa optikkoliikkeille ja silmäsairaaloille suunnattua kliinisen datan ohjelmistoalustaa, joka muun muassa mahdollistaa tiedon tallentamisen keskitetysti sekä lääkärien aika- ja paikkariippumattoman työskentelyn. KIDE Systemsin järjestelmä on käytössä kaikissa Pohjoismaissa ja useissa Keski-Euroopan maissa.

Yrityskauppa avaa meille kerralla globaalin markkinan maailman johtavan silmäkameravalmistajan hartioilla. Topconin tuomilla resursseilla voimme tukea myös nykyisiä asiakkaita entistä paremmin. Tavoitteenamme on silmäterveysalan globaali markkinajohtajuus, KIDE Systemsin toimitusjohtaja Anssi Ylimaula kertoo.

KIDE Systemsin päätoimipaikka on Oulussa. Yrityksen myynti ja toimitus sijaitsevat Helsingissä.