UKK

Usein kysytyt kysymykset

fi
en

Miten pääomasijoitusta voi hakea? 

Ota yhteyttä tiimiin ja kerro yrityksestä, johon haet sijoitusta. Myös kirjallinen yritysesitys on hyvä olla olemassa keskustelujen tueksi. 

Mitä pääomasijoituksen hakemiseen tarvitsee? 

Mikäli ensimmäisen yhteydenoton jälkeen kumppanuudessa nähdään potentiaalia, tarvitaan jatkokeskusteluita varten yrityksen yksityiskohtaisempi kasvusuunnitelma. Nordic Optionin tiimi pystyy tarvittaessa sparraamaan suunnitelman laatimisessa. 

Milloin pääomasijoittajasta on hyötyä yritykselle? 

Yhteistyö pääomasijoittajan kanssa on merkittävä askel yrityksen kehityspolulla. Pääomasijoittajasta on hyötyä yritykselle, kun yritys tarvitsee rahallista tukea kasvun mahdollistamiseksi ja monialaista osaamista yrityksen kehittämiseen. Pääomasijoittajien laajat verkostot tukevat omalta osaltaan kasvun rakentamista. Toimivalla kumppanuudella ja yhteistyöllä yrityksen kohtaamat kasvuhaasteet voidaan ratkaista ajoissa ja välttää mahdolliset karikot. 

Millainen yritys on Nordic Optionille potentiaalinen sijoituskohde? 

Pieni tai keskisuuri yritys, jolla on

  • Liikevaihtoa noin miljoona euroa ja takana toteutunutta kasvua sekä hyvä tulevaisuuden kasvunäkymä 
  • Erinomainen tuote tai palvelu 
  • Kunnianhimoinen ja motivoitunut tiimi 
  • Taustalla kasvava markkina ja mahdollisesti kansainvälistymispotentiaali 

Miksi Nordic Option on hyvä kumppani? 

Nordic Option on kokenut ja menestynyt yritysten kehitys- ja kasvukumppani. Yhteistyö perustuu asiantuntevaan, läheiseen ja luotettavaan kumppanuuteen yrityksen ja yrittäjien kanssa. Rahallisen sijoituksen lisäksi Nordic Optionin tiimi tarjoaa arvokasta osaamistaan, yhteistyökumppaneitaan ja asiantuntijaverkostoaan kasvun tueksi.  

Sijoittaako Nordic Option tiettyyn toimialaan? 

Ei. Nordic Option ei ole erikoistunut tietyn toimialan yrityksiin vaan sijoittaa kasvuvaiheen yrityksiin toimialasta riippumatta. Nordic Optionilla on myös mahdollisuus tehdä rajoitettu määrä pienempiä varhaisen vaiheen sijoituksia. 

Mitä pääomasijoitukseen sisältyy? 

Pääomasijoitukseen sisältyy sijoitetun pääoman lisäksi arvokasta tietoa, osaava kumppani ja laajat verkostot kasvun tueksi.  

Pääomasijoitukseen sisältyy kolme eri vaihetta: 

  1. Sijoitusvaihe: Tutustutaan yrityksen liiketoimintaan ja ihmisiin sekä analysoidaan kasvupotentiaali. Neuvotellaan yrityksen kanssa sijoituksen ja yhteistyön ehdot sekä sovitaan yhteiset tavoitteet ja toimintatavat.  
  1. Yrityksen kehitysvaihe sijoituksen jälkeen: kestää yleensä 4-6 vuotta. Toteutetaan kasvusuunnitelmaa ja kehitetään yhtiötä yhdessä määritettyä tavoitetta kohti. Nordic Option varmistaa, että kaikki kasvun toteuttamiseen tarvittava osaaminen, verkostot ja resurssit ovat yrityksen käytössä. 
  1. Irtautuminen eli exit: Kartoitetaan luontevimmat ostajaehdokkaat, valitaan omistajille paras ostaja ja toteutetaan myynti oikeaan aikaan. 

Paljonko Nordic Option sijoittaa? 

Nordic Option sijoittaa yhteen kohteeseen 0,5–2,5 miljoonaa euroa. Tyypillinen ensisijoitus on 1,0 – 1,5 miljoonaa euroa ja tämän jälkeen on mahdollista tehdä lisäksi jatkosijoituksia. 

Uutiset

Ajankohtaista

Tutustu Nordic Option Oy:n ajankohtaisiin artikkeleihin.

LUE LISÄÄ