Ajankohtaista

TactoTek® sai kasvurahoitusta yhteensä 23 miljoonaa euroa. Rahoituskierrosta johtivat Nordic Option

OULU, Suomi (6. helmikuuta 2020) – Suomalainen TactoTek, muoviin valetun rakenteellisen elektroniikan (IMSETM) markkinajohtaja, julkaisi tänään saaneensa 23 miljoonan euron kokonaisrahoituksen. C-rahoituskierrosta johtivat Nordic Option Oy ja Valeado AB. Osakeannin neuvonantajana toimi Bryan, Garnier & Co., ja siihen osallistui maailmanlaajuisesti toimivia sijoittajia sekä bisnes- ja teknologiajohtajia kuten 3M Ventures, Cornes Technologies Limited ja Repsol Energy Ventures.

TactoTek tulee käyttämään saadun rahoituksen yrityksen voimakkaaseen kasvuun. Yritys panostaa IMSE-teknologian jatkokehittämiseen valmiiksi ratkaisumalleiksi tiettyihin käyttökohteisiin autoissa, älykodeissa ja teollisuudessa.

“Sijoituksemme perustuu siihen, että haluamme olla luotettava ja kansainvälisen tason paikallinen kumppani kansainvälisille sijoittajille. Yhdessä heidän kanssaan pyrimme löytämään huipputiimejä, joiden johtamalla liiketoiminnalla on merkittävä kasvupotentiaali ja jo näyttöä onnistumisesta”, toteaa Valeado AB:n hallituksen puheenjohtaja Alexander Ehnrooth. ”TactoTekin lisenssisopimusmalli on kansainvälisesti vetovoimainen ja mahdollistaa pitkäaikaisen vakaan lisenssitulovirran muodostumisen. Suunnittelijat autoteollisuudessa, älykoti- ja muilla markkinasegmenteillä haluavat panostaa kestävään kehitykseen ja luoda käyttäjille uuden sukupolven tyylikkäitä, älykkäitä ja helppokäyttöisiä kokemuksia. Tämä vaatimus vastaa IMSE-teknologian vahvuuksia.”

TactoTekin IMSE-teknologiaan pohjautuvien ratkaisujen kysyntä kasvaa nopeasti. Vuoden 2019 aikana TactoTek julkisti useita lisenssisopimuksia IMSE-teknologiaan perustuvien ratkaisujen valmistajien kanssa. IMSE-teknologia tuo lisäarvoa monille markkina-alueille, kuten autoteollisuudelle tai tulevaisuuden älykotiratkaisuille. Tästä hyvä esimerkki on TactoTekin asiakkaan PassiveBoltin voittama CES 2020 -innovaatiopalkinto. Palkinto myönnettiin IMSE-teknologiaan perustuvalle Shepherd Lock -älylukkojärjestelmälle.

IMSE-teknologiaan perustuvien ratkaisujen markkinakysyntä Euroopassa on kasvanut kovaksi kysynnäksi Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. ”Sen jälkeen, kun aloitimme yhteistyön TactoTekin kanssa vuonna 2018, yrityksestä ja sen IMSE-teknologiasta on tullut erittäin tunnettuja Japanissa. Tästä on todisteena myös TactoTekin viimeaikainen yhteistyö japanilaisen Kyoceran kanssa sekä lisenssisopimus eteläkorealaisen LS Automotiven kanssa”, toteaa Cornes Technologies Limitedin toimitusjohtaja Makoto Seki.

”Sekä uusien että aiempien sijoittajiemme, pankkien ja julkisten rahoittajien tuki on osoitus siitä, että TactoTekin teknologia on innovatiivista ja sillä on vahva kaupallinen vetovoima”, toteaa TactoTekin toimitusjohtaja Jussi Harvela. ”Uudet sijoittajamme, kuten 3M Ventures ja Repsol Energy Ventures sijoittavat innovatiivisiin yrityksiin, joiden tarjoamat ratkaisut täydentävät niiden omaa ydinliiketoimintaa ja luovat näin merkittäviä mahdollisuuksia
markkinoilla. Nyt kun astumme uuteen kasvuvaiheeseen, nämä sijoittajasuhteet ja rahoitus nopeuttavat ja laajentavat mahdollisuuksiamme sekä maantieteellisesti että eri markkinasegmenteillä.”

Tietoja TactoTekistä TactoTek® kehittää maailmanlaajuisesti ainutlaatuista rakenteellista elektroniikkaa (IMSETM), joka mahdollistaa painetun elektroniikan ja eri komponenttien integroimisen ruiskuvaletun kolmiulotteisen muovirakenteen sisään. Yritys tarjoaa työkalut ja osaamisen uudenlaisen elektroniikan tuotantovalmiiden prototyyppien suunnitteluun ja skaalautuvaan massatuotantoon muun muassa auto- ja kodinkoneteollisuuden sekä puettavan elektroniikan tarpeisiin. TactoTekin rahoittajia ovat Conor Venture Partners, Voima Ventures, Nordic Option Oy, Valeado AB, Faurecia Ventures, 3M Ventures, Cornes Technologies Limited, Repsol Energy Ventures, Plastic Omnium, Nanogate, Ascend Capital Partners, Leaguer VC, Nordea, Finnvera, ELY-keskus, Business Finland, useat Euroopan unionin rahoitusohjelmat sekä yksityiset enkelisijoittajat. Lisätietoja: www.tactotek.com.

Tietoja Nordic Optionista Nordic Option is a venture capital fund with more than 20 years of experience investing in high growth small and medium technology enterprises that have an established presence in northern Finland. The success of our portfolio companies illustrates that our regional focus enables us to identify and support early stage businesses growing quickly and with the ingredients for long term success in Finland and international markets. Fund participants include communities and municipalities in the region and private investment companies. Learn more about our investment philosophy and portfolio companies at www.nordicoption.fi.

Tietoja Valeado AB:stä Valeado AB is an investment company whose strategy is to create long-term value through active ownership of public and private companies. We are currently a leading shareholder of 3 listed companies with head offices in the Nordic region and we have direct and indirect investments in more than 250 unlisted companies. In total, our group and associated companies generate annual sales in excess of SEK 68 billion and have more than 18.000 employees. Valeado is one of the main companies in the Virala Group. https://valeado.se/en/