Ajankohtaista

Konica Minolta sopimukseen Specimin ostamisesta

Konica Minolta, Inc. (‘Konica Minolta’) on ilmoittanut tänään, että sen täysin omistama, Hollannissa toimiva tytäryhtiö Konica Minolta Sensing Europe B.V. on tehnyt sitovan sopimuksen Specim, Spectral Imaging Oy Ltd (‘Specim’) ostamisesta.

Specim on maailman johtava hyperspektrikameroiden toimittaja, jolla on alan kattavin tuotetarjoama hyperspektrikameroita, kuvantavia spektrografeja, ja muita lisävarusteita. Specim on tunnettu markkinajohtaja ja edelläkävijä sekä alan pioneeri hyperspektriteknologian kaupallistamisessa, jonka henkilöstö koostuu parhaista optiikan, elektroniikan, ohjelmistojen ja konenäköratkaisujen osaajista. Specimin ‘Spectral imaging made easy’ -vision tavoitteena on mahdollistaa asiakkailleen hyperspektriteknologian helppo ja skaalautuva hyödyntäminen heidän omissa sovelluksissaan yksinkertaisten standardiratkaisujen avulla.

Specimin ainutlaatuisia teknisiä saavutuksia sekä globaalia kaupallista menestystä on tukenut ansiokkaasti kaksi suomalaista sijoittajaa, Nordic Option (vuodesta 2015) ja Bocap (vuodesta 2017). Molemmat sijoittajat toivottavat Konica Minoltan lämpimästi tervetulleeksi Specimin uutena omistajana, joka tarjoaa selkeän jatkumon Yhtiön tähänastiseen kehitykseen.

Keväällä 2020 Specimin sijoittajat sekä perustajat päättivät sekä Yhtiöön kohdistuvan mittavan ulkopuolisen kiinnostuksen että sopivan ajankohdan takia käynnistää myyntiprosessin, joka johti useisiin kilpaileviin ostotarjouksiin globaaleilta toimijoilta.

Näistä ostajakandidaateista Yhtiön hallitus ja omistajat päätyivät Konica Minoltaan, joka selvästi osoitti olevansa täydellinen uusi koti Specimin teknologialle, asiakkaille, ja sen työntekijöille. Tämä yrityskauppa kiihdyttää Specimin kasvua hyödyntäen sen teknologiaa sekä kyvykkyyksiä luotettavan ja globaalisti tunnetun Konica Minolta alaisuudessa. Specimin neuvonantajana myyntiprosessissa toimi investointipankki Bryan, Garnier and Co.

“Olen ylpeä Yhtiön perustajista, maailmanluokan työntekijöistämme, johdosta sekä sitoutuneista sijoittajistamme, jotka yhdessä ovat tuoneet Specimin tähän markkinajohtajan asemaan. Konica Minolta jakaa meidän visiomme ja arvomme tulevaisuudesta, sekä mahdollistaa meille selkeästi paremmat kanavat globaaleille asiakasmarkkinoille”, kertoo Specimin toimitusjohtaja Tapio Kallonen.

Nordic Option sijoitti Specimiin vuonna 2015 mahdollistaakseen sen merkittävät tuoteportfolion kehitysinvestoinnit. “Olemme Nordic Optionissa ylpeitä Specimin kehittymisestä hyperspektrikuvantamisen globaaliksi markkinajohtajaksi. On ollut hieno matka työskennellä yhtiön perustajien, johdon ja henkilöstön kanssa. Erinomaista on myös, että kauppojen jälkeen Specim tulee pitämään nykyiset toimistonsa sekä tilat Oulussa.” kertoo Jaakko Lampela, Nordic Optionin toimitusjohtaja.
Yrityskaupan lopullinen toteutuminen odottaa vielä viranomaishyväksyntöjä.

Lisätietoja:
Nordic Option Oy Specim Oy
Jaakko Lampela, toimitusjohtaja Tapio Kallonen, toimitusjohtaja
tel. +358 50 566 5385 +358 50 414 5273
jaakko.lampela@nordicoption.fi tapio.kallonen@specim.fi
www.nordicoption.fi www.specim.fi