Ajankohtaista

Sijoittajan viikko – mitä sijoitusjohtaja tekee työkseen

Pääomasijoittajilta usein kysytään, että mitä teette työksenne. Yhdellä sanalla tähän on vaikea vastata, joten Nordic Optionin sijoitusjohtaja Teemu Puumalainen avaan omaa työviikkoaan (viikko 40).

Teemu Puumalainen, Sijoitusjohtaja

Maanantai – Toimistopäivä  

Maanantaiaamun vakiorutiineihin meillä toimitusjohtaja Jaakko Lampelan kanssa kuuluu viikkopalaveri, jossa käymme läpi tulevan viikon ajankohtaiset asiat sekä salkkuyhtiöitämme että muuta toimintaa koskien.  

Samalla tarkistamme kalenterit, että sovitut tapaamiset ja mahdolliset työreissut on molemmilla varmasti tiedossa. Lisäksi käymme läpi tehtävät, jotka alkavalla viikolla täytyy saada hoidetuksi. Samalla usein suunnittelemme toimintaamme myös hieman pidemmällä aikavälillä ja juttelemme mahdollisista kehityshankkeista.  

Tähän maanantaihin minun osaltani mahtui myös pöytäkirjojen kirjoittamista, uusiin potentiaalisiin sijoituskohteisiin tutustumista, tiistain Mekiwin hallituksen kokouksen materiaalin lukemista ja muutamia puhelinsoittoja salkkuyhtiöiden ja muiden sidosryhmien edustajien kanssa. 

Pääomasijoitusrahasto Nordic Option
Palaveri toimitusjohtaja Jaakko Lampelan kanssa

Tiistai – Hallituksen kokous   

Aamupäivä vierähti Mekiwin hallituksen kokouksessa ja iltapäivällä siivoilin sähköposteja ja vastailin viesteihin, joihin oli jäänyt edellisellä viikolla vastaamatta.  

Iltapäivän ohjelmaan kuului myös salkkuyhtiömme Owatecin strategiamateriaaleihin perehtymistä ja lisäksi pöydälle oli tullut jälleen pari uutta investor-dekkiä, joihin tuli paneuduttua. 

Keskiviikko – Pääomasijoittajien syysseminaari  

Finnairin siivin aamukoneella Helsinkiin ja Pääomasijoittajat ry:n syysseminaariin. Ajankohtaisia puheenvuoroja mm. ESG-asioista ja pääsijoitusalan toimintaedellytysten parantamisesta Suomessa.  

Päivä ja ilta sisälsi luonnollisesti myös paljon verkostoitumista muiden pääomasijoittajien ja muiden alaa lähellä olevien tahojen kanssa sekä useita mielenkiintoisia keskusteluja niin bisneksestä kuin sen vierestäkin. Kiitos hienoista järjestelyistä ja ohjelmasta FVCA! 

Pääomasijoittajien syysseminaari 2022
Pääomasijoittajien syysseminaari 2022

Torstai – IMSE 4.0 seminaari 

Aamupäivällä vierailin salkkuyhtiömme Tactotekin IMSE 4.0 seminaarissa, jossa aiheena oli muun muassa autoteollisuuden hiilijalanjäljen pienentäminen uusien vastuullisten, kestävien ja toiminnalliset materiaalien avulla.  

Erittäin mielenkiintoisessa tapahtumassa olivat puhumassa alan huippuasiantuntijat tunnetuista autoalan konserneista. Iltapäivällä oli jälleen edessä rutiiniluontoisia toimisto- ja paperihommia. 

Perjantai – Strategiapalaveri   

Päivän agendalla oli Owatecin strategiapalaveri. Voimakkaassa kasvussa olevan salkkuyhtiömme strategiaa on päivitetty alkusyksystä alkaen pitkäaikaisen kumppanimme Trailmakerin tukemana.  

Tänään olimme viimeistelemässä yhtiön johdon ja hallituksen kanssa yhteistä näkemystä tulevaisuudesta ja seuraavista toimenpiteistä, joita ryhdymme yhdessä välittömästi työstämään. Aiming high! 

Pääomasijoittajan työpäivät vaihtelevat

Kulunut sanonta ”jokainen päivä on erilainen” kuvaa tässä tapauksessa ehkä parhaiten tyypillistä pääomasijoittajan työpäivää. Hektisessä maailmassa monien yhtiöiden ja ihmisten keskellä työskennellessä arkiset työpäivät tuppaavat olemaan hyvinkin monimuotoisia ja erilaisiin uusiin haasteisiin törmätään päivittäin.  

Kaikkea tekemistä taustalla ohjaa kuitenkin sijoittajille kolme tyypillistä asiaa:  

  1. kuinka löydän uusia potentiaalisia sijoituskohteita. 
  2. miten voin auttaa nykyisiä salkkuyhtiöitä menestymään paremmin. 
  3. miten irtaudumme tuloksellisesti sijoituskohteesta.