Ajankohtaista

Vuoden 2022 fokus salkkuyhtiöiden kehittämisessä 

Sijoitusalalle makromaailman heilahtelut ja epävarmuuden lisääntyminen on aiheuttanut merkittävää varovaisuutta. Nordic Optionin sijoituskohteiden määrä lisääntyi yhdellä ja nykyisten salkkuyhtiöiden tukemiseen kiinnitettiin entistä enemmän huomiota vuonna 2022. 

Kulunut vuosi on tuonut monelle ihmiselle ja yritykselle uusia ja ennennäkemättömiä haasteita ratkaistavaksi. Ukrainan sota, energian ja polttoaineiden kohonneet hinnat, komponenttipula ja monet muut ennalta-arvaamattomat seikat ovat värittäneet jokaisen arkea ja pyhää omalla tavallaan.  

Sijoittajat ovat harkinneet entistä tarkemmin sijoitusten tekoaan ja vaatineet parempia sijoitusehtoja. Hyvät yhtiöt ovat edelleen saaneet rahoitusta järkevillä ehdoilla, mutta heikommassa asemassa olevien yhtiöiden on ollut haastavampaa järjestää lisärahoitusta. 

Myös Nordic Optionin kulunutta vuotta on varjostanut epävarmuus. Uusia potentiaalisia sijoituskohteita on kartoitettu edellisvuosien tahtiin, mutta uusia sijoituksia on tehty vain yksi. Irtaantumisia eli exitejä ei tälle vuodelle ole toteutunut, mutta jospa ensi vuonna silläkin saralla olisi enemmän uutisoitavaa.  

Vuoden 2022 aikana olemme entistä enemmän kiinnittäneet huomiota nykyisten salkkuyhtiöidemme tukemiseen ja useimmat yhtiöt tulevatkin tekemään mukavaa kasvua yleisestä matalapaineesta huolimatta ja siitä olemme erittäin ylpeitä ja onnellisia. Kova, suunnitelmallinen ja pitkäjänteinen työ tuo tuloksia! 

Vuosi on sekä yritysten sekä sijoittajien näkökulmasta lyhyt aika ja asioita katsotaan yleisesti pidemmällä tähtäimellä, eikä yhden tai kahden haastavan vuoden edessä vaivuta masennukseen. Tärkeää on oppia ymmärtämään muuttunutta tilannetta ja reagoida sen vaatimalla tavalla.  

Riittävän rahoituksen varmistaminen ja suunnitelmien säännöllinen päivittäminen on avainasemassa, kun yllättäviä shokkeja kohdataan tai uutta kasvua lähdetään hakemaan. Kuten aina, Nordic Optionin tiimi on valmis keskustelemaan yritysten kehittämisestä, kasvusta sekä rahoituksesta matalalla kynnyksellä. Älä siis epäröi ottaa yhteyttä, jos koet, että meistä voisi olla juuri sinulle tai yrityksellesi apua. 

Ennen uuden vuoden ja uusien kujeiden alkamista, kannustamme kuitenkin jokaista ottamaan pienen irtioton arjesta ja nauttimaan läheistenne kanssa. Ruokaa, juomaa, lepoa, harrastuksia ja mukavaa seuraa, siinä on hyvä rentoutumisresepti!  

Kiitämme vuodesta 2022 ja toivotamme menestyksekästä uutta vuotta! 

Toivottaa Nordic Optionin tiimi Jaakko & Teemu