Ajankohtaista

Haltianille 22 miljoonan euron rahoitus– jo 70 prosenttia liikevaihdosta ulkomailta

Nordic Optionin salkkuyritys (IoT) -yhtiö Haltian keräsi 22 miljoonaa euroa kasvurahoitusta. Huippuluokan IoT-tuotteistaan ja -ratkaisuistaan tunnettu Haltian aikoo käyttää uuden rahoituksensa laajentumiseen ja tuotekehitykseen. Yhtiö tuo myös uusia IoT-tuotteita markkinoille vuoden loppuun mennessä.

Haltianin toimitusjohtaja Pasi Leipälä kertoo, että uuden rahoituksen siivittämänä Haltian jatkaa huippuluokan IoT-ratkaisujen kehittämistä.

Uusien huippuluokan IoT-ratkaisujen ja -palveluiden kysyntää ohjaavat globaalit megatrendit, kuten työmukavuuden parantaminen ja hybridityön tukeminen, kiinteistöalan digitalisaatio sekä energia- ja tilankäytön tehokkuus. WorldGBC:n raportin mukaan rakennukset ovat tällä hetkellä vastuussa 39 prosentista maailmanlaajuisista energiaan liittyvistä hiilidioksidipäästöistä. Lähes kolmannes näistä päästöistä syntyy rakennusten lämmittämiseen, jäähdyttämiseen ja sähköntuotantoon tarvittavasta energiasta.

Haltian ratkaisee osaltaan haasteita rakentamillaan helppokäyttöisillä IoT-ohjelmistoilla ja sensoreilla, joita voidaan hyödyntää erilaisten kiinteistöjen tarpeisiin. Esimerkiksi Haltianin Empathic Building -ratkaisu on digitaalinen sensori, jota käytetään muun muassa hybdiritoimistoissa, joissa työtilat ovat jaettuja. Ratkaisun avulla työntekijät voivat löytää toimistoon tullessaan vapaat tilat, varata ne sekä saada analytiikkaa työtilojen käytöstä ja varausasteesta. Haltian pilotoi myös sairaaloiden Emphatic Building -ratkaisua, jonka avulla voidaan tehostaa sairaalan toimintoja, kuten potilasvirtaa ja tilojen hallintaa, ja siten helpottaa sairaalan henkilökunnan työtä.

Haltian luo ratkaisuja, jotka muun muassa tehostavat rakennuksen käyttöä ja tilojen hallintaa.

Haltianin asiakaskunta koostuu suurista kansainvälisistä organisaatioista, Japanista Yhdysvaltoihin. Monet maailman suurimmista kiinteistöyhtiöistä, kuten CBRE ja ISS, käyttävät Haltianin ratkaisuja rakennuksissaan. Pelkästään Yhdysvaltojen markkinoiden osuus Haltianin liikevaihdosta on jo kolmannes. Yhtiö on myös hiljattain perustanut toimipisteet Alankomaihin ja Kaliforniaan. Uuden rahoituksen myötä yhtiö jatkaa menestyksekästä kansainvälistä laajentumistaan.

”Haltianin keskeinen tavoite on sujuvoittaa työelämää toimivilla ja helppokäyttöisillä digitaalisilla ratkaisuilla”, kertoo Haltianin toimitusjohtaja ja yksi perustajista Pasi Leipälä. ”Uuden rahoituksen siivittämänä jatkamme huippuluokan IoT-ratkaisujen kehittämistä asiakkaillemme. Nämä ratkaisut auttavat asiakkaitamme menestymään digitalisaation kiihtyessä, tekemään parempia datalähtöisiä päätöksiä sekä rakentamaan kestävämpää tulevaisuutta.”

Nordic Option on ollut tukemassa Haltianin kasvua jo vuodesta 2017. ”Näimme jo ensisijoitusvaiheessa, että Haltianin IoT-osaaminen on maailman kärkiluokkaa”, Nordic Option -rahaston toimitusjohtaja Jaakko Lampela kertoo. ”Haltianin IoT-kokonaisratkaisut ovat edelleen markkinoiden edistyksellisimmät ja tältä sektorilta on jatkossakin odotettavissa uusia merkittäviä julkistuksia ja vahvaa kasvua”, Lampela toteaa ja täydentää, että Nordic Option jatkaa edelleen osana Haltianin kasvutarinaa.

Nordic Optionin toimitusjohtaja Jaakko Lampela on innoissaan Haltianin kasvusta.

Uutta kasvurahoituskierrosta johti kasvuvaiheen sijoituksiin erikoistunut Mandatum Asset Management Growth Equity (MAM GE). Kierroksessa sijoittivat myös Varma, Tesi, Ventic ja Inventure. Haltian on kerännyt tähän mennessä yhteensä 40 miljoonaa euroa rahoitusta.

”Haltian tarjoaa huippuluokan IoT-ratkaisuja, maailmanluokan tarkkuudella ja uniikilla datalla. Olemme ilolla mukana Haltianin uudessa rahoituskierroksessa ja tuemme innoissamme tiimin laajentumista uusille markkinoille. Uusi rahoitus vahvistaa samalla myös Haltianin ainutlaatuista asemaa kasvavilla kansainvälisillä IoT-markkinoilla. Haltianin vaikuttava yli 50 prosentin vuosikasvu ja kolmessa vuodessa kolminkertaistunut liikevaihto tekevät siitä erinomaisen sijoituskohteen meille”, tiivistää Kitty Laine, MAM Growth Equity -tiimin sijoituspäällikkö.

“Haltian jatkaa vauhdikasta kasvuaan ja kansainvälistymistään, kiitos uuden merkittävän rahoituksen”, Leipälä kertoo. ”Rekrytoimme nyt myös vauhdilla uusia kaupallisen alan osaajia kasvavaan tiimiimme, sekä Suomessa että ulkomailla. Tiimimme kehittää myös uuden rahoituksen voimin uusia huippuluokan IoT-tuotteita, jotka tuodaan markkinoille loppuvuodesta.”

STT Info