Ajankohtaista

Prometecille kasvutukea Nordic Optionilta

Prometec Oy (www.prometec.fi) on vuonna 2015 perustettu kajaanilainen asiantuntija- ja teknologiayritys, joka tarjoaa asiakkailleen automatisoituja biomassojen näytteenotto- ja analyysijärjestelmiä ja niihin liittyviä palveluja.

Yhtiö on viime vuosien aikana saanut markkinoille Q-tuoteperheen, jonka kaupallistaminen on päästy aloittamaan Pohjoismaissa. Tänä päivänä yhtiön tuotteilla analysoidaan yli 70 000 rekka- autollista ja 12 000 junakonttia polttoaineita vuodessa. Nordic Optionin tuella yhtiö tähtää nopeampaan kasvuun ja kansainvälistymiseen.

”Koko Prometecin tiimi on iloinen ja motivoinut siitä, että Nordic Optionin tekemän sijoituksen ja sen tuomien resurssien myötä pystymme entistä voimakkaammin viemään yhtiön toimintaa eteenpäin. Olemme viime vuosina panostaneet teknologia- ja palveluratkaisujen kehittämiseen, mutta nyt tarkoituksena on kiinnittää entistä enemmän huomiota rakennettujen ratkaisujen kaupallistamiseen ja uusien asiakkuuksien hankkimiseen sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Näytteenotto- ja analyysiratkaisuillamme on maailmanlaajuinen kaupallinen potentiaali useilla eri toimialoilla ja tavoitteenamme on kasvaa toimialamme johtavaksi kansainväliseksi yhtiöksi” kertoo Prometecin toimitusjohtaja Juha Huotari.

”Olemme keskustelleet Prometecin kanssa yhteistyön aloittamisesta jo reilun parin vuoden ajan ja oppineet sen aikana tuntemaan yhtiön avainhenkilöt, teknologian ja liiketoimintapotentiaalin perusteellisesti. Yhtiö on tehnyt määrätietoista työtä kehittäessään teknologiaa, joka automatisoi asiakkaan vanhanaikaista ja manuaalista biomassojen näytteenottoa ja tarjoaa arvokasta mittausdataa asiakkaan prosessien optimoimiseksi. Näiden avulla asiakas pystyy saamaan aikaiseksi merkittäviä kustannussäästöjä, parantamaan ydinprosessien tehokkuutta ja parantamaan työturvallisuutta oleellisesti”, jatkaa sijoitusjohtaja Teemu Puumalainen Nordic Optionilta.

Lisätiedot:

Teemu Puumalainen, Sijoitusjohtaja Nordic Option Oy, teemu.puumalainen@nordicoption.fi, 040- 631 8362

Juha Huotari, Toimitusjohtaja Prometec Tools Oy, juha.huotari@prometec.fi, 050-591 7350

Nordic Option lyhyesti:
Nordic Option Oy on oululainen pääasiassa pohjoissuomalaisiin kasvuyrityksiin sijoittava pääomasijoitusrahasto, jonka pääomistajat ovat Arvo Sijoitusosuuskunta, Partnera Oyj ja Oulun kaupunki. Yhtiön tavoitteena on tarjota pohjoinen vaihtoehto pienten ja keskisuurten yritysten kasvun ja kansainvälistymisen mahdollistamiseen.

Prometec lyhyesti:
Kajaanissa pääpaikkaansa pitävä Prometec Tools Oy tarjoaa asiakkailleen automaattisia biomassojen näytteenotto- ja analyysijärjestelmiä sekä niihin liittyviä palveluja. Yhtiön asiakkaat ovat lähinnä lämpö- ja voimalaitoksia sekä selluteollisuuden toimijoita, mutta Prometecin teknologioita voidaan käyttää myös kaivos-, elintarvike-, biohiili- ja sementtiteollisuudessa. Yhtiöllä on tällä hetkellä 10 työntekijää ja liiketoimintaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Virossa.